Blaise och Prisse

Modesty Blaise är en vaken, alert, personlig, humoristisk och mycket smart tik! Hon har, fortfarande vid 7 års ålder, en enorm arbetslust. Även om hon är pensionerad är hon fortfarande med på våra träningar och kurser, dels för att hon skulle bli väldigt stött av att bli lämnad hemma och dels för att hon allt som oftast bjuder på ett gott skratt. Hon är den självklara (och självutnämnda) drottningen i alla sammanhang! Läs mer om Blaise på hennes egen sida, länk ovan.

Blaise har haft 2 tidigare kullar som jag är mycket nöjd med! Alla valpar har utvecklats till harmoniska och trevliga hundar. Ursprungligen var det Nemi som skulle ha parats i år, men när denna parning inte blev av, var besvikelsen stor. Ganska snart började Blaise löpa och idéen om att para henne istället väcktes. Sagt och gjort; Blaise veterinärbestiktades och ögonlystes och på 14:e dygnet åkte vi ned till Prisse, Flatterhaft Hämndens Pris.

Prisse är en ung hane, med en kraftfull och stilig exteriör. Han har en härlig brun färg och ett vackert och maskulint huvud. Han har fin överlinje och ett bra kors (vilket är viktigt för att komplettera Blaises något sluttande kors). Mentalt är Prisse lugn och stabil, han utstrålar självförtroende och pondus och är väldigt lyhörd och uppmärksam på sin matte.

Blaise valpade den 6/11

Jag var på utbildning i Katrineholm, men höll så god sms-kontakt med Hans som det mobila nätet tillät (inte alltid 100%-ig täckning när man befinner sig på landsbygden). Den första valpen kom vid 2-tiden på natten och den sista vid halv tolv på söndagen. Det var 4 tikar och 6 hanar och dessutom 2 dödfödda, inte konstigt att hon valpade lite tidigare än beräknat! De vägde från 350 upp till 460 g när de föddes.

Alla valpar är pigga och livliga och äter för fullt. Alla ökar i vikt och redan andra dagen vägde de största en bit över 500 g. Blaise mår bra, hon är en mycket duktig och omvårdande mamma, men nu har hon börjat lämna dem längre stunder för att följa med på promenader och sedan strosa runt lite i trädgården.

Nu har valparna fått sina namn. Eftersom Mörkveden är en skog tyckte vi det passade bra att ge dem namn efter trädslag. Tikarna heter Mörkvedens Björk, Pil, Lärk och Lind, medan hanarna fick namnen Mörkvedens Apel, Oxel, Hassel, Poppel, Lönn och Ask.

Dela den här sidan