Valpar efter Chinook och Fokus

Fokus!

Fokus!

Chinook och Fokus (inavelsgrad 0% och HD-index 110) parades i början på januari och Chinook har konstaterats dräktig vid ultraljudsundersökning den sjunde februari.

Vi hoppas på en lagom stor kull, friska och pigga valpar (svarta och eventuellt bruna) omkring den 10:e mars. 

Valparna föds upp i hemmiljö och säljs enligt SKK's rekommendationer och följer naturligtvis deras hälsokrav. Valparna beräknas vara leveransklara i mitten på maj.

För mer information och intresseanmälan kontakta Mathilde Fokine per mail: mathilde.fokine@outlook.com eller på telefon 0702-26 89 70.

Läs mer om Chinook och Fokus nedan!

Chinook

Mörkvedens Virvelvind - Chinook  

Chinook är en fodertik som bor hos Britt Wadsten i Uppgränna. Hon är liten, kvick och mycket arbetsvillig. Jag har haft förmånen att få ha Chinook här hemma i perioder och har också fått starta henne på prov. Hon är en dröm att föra och Britt har verkligen gjort ett gott arbete med hennes träning. Hon är följsam vid sidan, fokuserad, effektiv, tyst och helt obrydd av omgivningarna. Hon har god markeringsförmåga, hög fart, bra näsa, effektivt sök, spontana upptag och fint grepp.

Hemma hos Britt används Chinook också i praktisk jakt.

Britt berättar:

Min första tik. Efter att ha haft hanhundar tidigare var jag nyfiken på att ha en tik och se hur det är.

Om det beror på att det är en tik eller om det är för att det är just Chinook är ju svårt för mig att säga. Hon har varit fantastisk rolig att träna med, lättlärd och alltid pigg på arbete. Hon älskar att få vara med och jobba och har ett väldigt driv, vill inte missa något. Trots sin stora arbetslust så är hon tyst i arbete och även på jakt.  Lika arbetsam som hon är ute,  lika lugn och trygg är hon hemma. Hon har alltid varit lätt att ”ta med” över allt, kopplar av i alla miljöer.

Lite mer egen vilja har hon visat efter några års träning. Hon är en fantastisk markör och gott minne. Det resulterar ibland i att hon inte alltid tror på att det finns något att hämta om hon inte själv har sett.

Meriter:

B-prov
3:e pris nkl

WT
95 p - FM 2021, 6:e placerad nkl (15, 20, 20, 20, 20)

Utställning
Exc junkl 3:a junkk

Chinook och Britt
Chinook och Britt
Chinook
Chinook
Chinook och Britt
Chinook och Britt
Chinook
Chinook

Fokus

Durin's Opfindsomme Fokus

Pappa till valparna är Ulrika Nordenbergs duktige hanhund Fokus. 

Ulrika berättar:

Så blev det då till slut en valp efter min Gibson – Inkwells Let It Be - som flyttade hem till oss hösten 2017! Det är ett aktivt val att vi inte ha behållit en valp efter Gibson tidigare utav den enkla anledningen att det skulle bli svårt att inte jämföra dem och det är inte lätt att jämföras med en SE&NO JCH,  SE VCH,  SE UCH,  DK UCH,  SE LCH  och SE BCH. Nu med Fokus i huset kan man ju undra om det var rätt beslut – Fokus förgyller varje dag!

Fokus har stort självförtroende, han vet hur värdefull han är och har från första gången jag såg honom i valphagen tagit egna beslut och gått sina egna vägar. Han vill ha nytta av sin förare, man får förtjäna honom. Är man den föraren och tillför viktiga och roliga saker för honom är han en dröm och försöker förstå och göra rätt i alla situationer. Vid träningsuppehåll och vila står han inte och väntar och uppmanar till lek utan använder sin näsa och hittar på egna aktiviteter (och bus!)

Han är mentalt stabil, vänlig mot alla, klarar alla olika miljöer och alltid positiv till att arbeta. Ärlig och snäll i alla situationer tillsammans med andra hundar oavsett ålder. Leker lika bra med hanar som tikar, anpassar sin lek fantastiskt till valpar hur små de än är och duktig på att fostra sina flockmedlemmar.

Fokus motivation ligger i själva jakten och letandet, inte i det han hittar. Han styrka ligger i sökarbetet, tar mark med självförtroende och använder sin näsa mycket bra. Hade kunnat önska ett lite bättre grepp.  Han är duktig markör, är belastningsbar och klarar både tuff och utmanande terräng som snår, nässlor och taggar liksom att ha krav på sig. Simmar bra och gör kloka i gångar och klarat sig helt från skador än så länge. Han är målmedveten och koncentrerad i alla situationer på jakt och är den som ligger kvar länge och söker även efter att jakten har blåsts av.

Våra hundar bor ”mitt i familjen” är vana och väldigt enkla att ha med överallt, märks inte av inomhus men full fart utomhus. Fokus favoriter i familjen är barnen/ungdomarna som han gärna och ofta är nära,  för sällskap men även vilda lekar. Han är deras absoluta favorit och bästa vän även om det finns fler hundar att välja mellan.

Exteriört är han en rejäl hane med mycket kraft utan att bli tung. rör sig med spänst och energi. Vänligt uttryck och vackert huvud, något ljusa ögon. Stark rygg, bra front, goda vinklar både fram och bak. Bra rörelser och korrekt bett. Bra päls men aningen kort.

Meriter:

B-prov
1a Begynderklass Danmark – Bästa Hund
1a Åben klass Danmark

Workingtest
Ökl 93 p

Utställning
Excellent Jaktklass

Dela den här sidan