Mörkvedens Mosel - Morran

Jag letar efter en hel- eller halvfodervärd till Morran! Fodervärden ska vara intresserad av att träna och meritera henne, praktisk jakt är ett plus men inget krav. Båda föräldrarna är duktiga apportörer och används i praktisk jakt. Morran är en härlig valp med stor nyfikenhet och upptäckarglädje, ganska tuff i valphagen, men signalkänslig och lyhörd med de vuxna. Hon har burit fågel någon enstaka gång och visar ett stort föremålsintresse. På promenaderna är hon orädd och nyfiken, men samtidigt följsam och lyssnar (oftast) bra på inkallning.

Jag använder SKK's fodervärdsavtal och ser självklart fram emot att träffas och träna tillsammans kontinuerligt!

Vill du veta mer? Kontakta mig antingen via mail mathilde.fokine@outlook.com eller
telefon 0702-26 89 70.

Mörkvedens Tigris - Olof

Olof är till salu. Han är en aktiv valp som visar stort föremålsintresse, han är kontaktsökande och snabblärd. Jag ser gärna att han kommer till någon som kommer att träna och aktivera honom inom någon gren. Hans föräldrar är duktiga apportörer och används i praktisk jakt. Vi kommer att ha valpträffar och gemensamma träningar under sommaren och hösten.

Om du är intresserad och vill veta mer så kontakta mig, Mathilde Fokine, på mail mathilde.fokine@outlook.com eller på telefon 0702-26 89 70.

Mörkvedens Tigris - Olof
Mörkvedens Tigris - Olof
Mörkvedens Mosel - Morran
Mörkvedens Mosel - Morran
Mörkvedens Mosel - Morran
Mörkvedens Mosel - Morran

Mörkvedens Wisla

Milla flyttar till Vidinge Prästgård utanför Örebro till sin nya familj; Satu, Lars, Alva, Emil, Oskar, Maja och Siri.

Mörkvedens Elbe

Stella kommer att bo utanför Huskvarna med Micke och Annele!

Mörkvedens Hudson

Hudson flyttar till Stockholm med Bosse och Ingrid, men kommer ofta att vara i Gränna-trakten också.

Mörkvedens Ganges

Indi kommer att bo i Taberg med Robert, Annika och Jon.

Mörkvedens Faxe

Ivar har flyttat hem till Therese och Joakim i Boxholm.

Fyra veckor gamla!

När valparna var knappt två veckor fick Chinook mjölkstockning som utvecklades till en juverinfektion. Hon fick hög feber och blev rejält dålig och naturligtvis var det söndag-kväll. Som tur var fick jag tag på jourhavande distriktsveterinär i Väderstad och han tog emot oss och satte in anti-biotika. Juvret var fortfarande hårt och inflammerat och på tisdagskvällen sprack bölden och Chinook fick ett öppet sår. Det har varit lite meckigt, men nu har det vänt! Chinook är pigg och kry igen! 

Valparna växer så det knakar och nu är de som riktiga små hundar. De äter fyra gånger om dagen, bajsar säkert dubbelt så ofta och kissar som små fontäner. Så som väderprognosen ser ut framöver lär det ju dröja innan de kan börja gå ut också! Nåja, det funkar ändå över förväntan! De är lugna och snälla, sover 5-6 timmar i sträck på natten och blir sötare och sötare för varje dag! De har fått flytta ner i matrummet och har också börjat ta emot besök.

Nu har jag bestämt namn för kullen och de kommer att döpas efter olika floder. Hanarna får namnen Mörkvedens Hudson, Mörkvedens Faxe och Mörkvedens Tigris, medan tikarna får heta Mörkvedens Ganges, Avon, Mosel, Elbe och Wisla.

I valplådan har de dock helt andra "arbetsnamn" som Jim och Helle har varit med att ta fram. Namnen är knutna till deras färger på halsbanden:

Röd - Hallon
Gul - Gullan
Lila - Lillan
Rosa - Rosie/Rosa 
Brun - Morran 
Blå - Bobo
Orange- Olof
Grön - Grönis

Det finns en hane och en tik kvar. För mer information kan ni kontakta mig via mail, mathilde.fokine@outlook.com eller på telefon 0702-26 89 70.

Dela den här sidan